Acer Inc. este o companie taiwaneza de IT si producator de electronice infiintata in anul 1976. Compania este al doilea furnizor de pe glob dupa numarul de PC-uri vandute, dupa compania HP. In aprilie 2010, potrivit companiei Gartner, Acer era cel mai mare producator de notebook-uri la nivel mondial.

In august 2007 Acer a cumparat compania americana Gateway, Inc. pentru 710 milioane USD. Aceasta decizie i-a conferit acces la piata din SUA sub o marca bine cunoscuta si totodata acces la vanzatori cu amanuntul de anvergura ca Best Buy si Circuit City. Compania Acer produce calculatoare de birou, laptop-uri, asistenti digitali personali (PDA-uri), servere, periferice si servicii de e-business pentru intreprinderi, educatie, guvern si utilizatorii particulari.
Acer a fost fondata de Stan Shih, sotia sa Carolyn Yeh si un grup de alti cinci oameni in 1976 sub numele „Multitech”, cu sediul in Hsinchu, Taiwan. Aceasta a pornit cu 11 lucratori si un capital initial de 25.000 USD. La inceput a fost un distribuitor de componente electronice si consultant in tehnologiile microprocesorului, dar cu timpul a devenit producator de PC-uri. Compania a fost redenumita in „Acer” in anul 1987. In 1993 Acer a obtinut un record de vanzari de 75 milioane USD ; 43% din venitul anului respectiv a fost datorat anexei DRAM, considerata de anumiti analisti drept „cea mai eficienta in industria DRAM”. Din 1994 pana in 1995 Acer a avansat de la locul al 14-lea la al 9-lea in randul producatorilor internationali de calculatoare, depasind pe Hewlett-Packard, Dell si Toshiba.

Acer si-a lansat interesul in industria laptop-urilor imediat dupa cumpararea diviziei Mobile PC a companiei Texas Instruments in 1997.
Preţ

Lei  –  Lei

  • 699Lei
  • 4095Lei
Disponibilitate Stoc
Monitor gaming
Tehnologie Display
Tip Laptop
Luminozitate (lumeni)
Rată de refresh
Sistem de operare
Diagonală display (inch)
Rezoluție Recomandată
Tip ecran
Consum (W)
Diagonală (inch)
Culoare
Format display
Rezoluție (pixeli)
Tip panel
Producător procesor
Timp de răspuns (ms)
Display port
Model procesor
Capacitate RAM
HDMI
Iluminată
Tip Stocare
VGA
Capacitate stocare (GB)
Unitate Optică
Boxe integrate
Tip Placă Video
Culoare
Model Placă Video
Memorie Video RAM
Greutate (Kg)
Culoare