Atenţie Utilizăm fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul IT-Fashion.ro. Înainte de a continua te rugăm să accepți Politica de confidențialitate.
Sunt de acord!
Acer Inc. este o companie taiwaneza de IT si producator de electronice infiintata in anul 1976. Compania este al doilea furnizor de pe glob dupa numarul de PC-uri vandute, dupa compania HP. In aprilie 2010, potrivit companiei Gartner, Acer era cel mai mare producator de notebook-uri la nivel mondial.

In august 2007 Acer a cumparat compania americana Gateway, Inc. pentru 710 milioane USD. Aceasta decizie i-a conferit acces la piata din SUA sub o marca bine cunoscuta si totodata acces la vanzatori cu amanuntul de anvergura ca Best Buy si Circuit City. Compania Acer produce calculatoare de birou, laptop-uri, asistenti digitali personali (PDA-uri), servere, periferice si servicii de e-business pentru intreprinderi, educatie, guvern si utilizatorii particulari.
Acer a fost fondata de Stan Shih, sotia sa Carolyn Yeh si un grup de alti cinci oameni in 1976 sub numele „Multitech”, cu sediul in Hsinchu, Taiwan. Aceasta a pornit cu 11 lucratori si un capital initial de 25.000 USD. La inceput a fost un distribuitor de componente electronice si consultant in tehnologiile microprocesorului, dar cu timpul a devenit producator de PC-uri. Compania a fost redenumita in „Acer” in anul 1987. In 1993 Acer a obtinut un record de vanzari de 75 milioane USD ; 43% din venitul anului respectiv a fost datorat anexei DRAM, considerata de anumiti analisti drept „cea mai eficienta in industria DRAM”. Din 1994 pana in 1995 Acer a avansat de la locul al 14-lea la al 9-lea in randul producatorilor internationali de calculatoare, depasind pe Hewlett-Packard, Dell si Toshiba.

Acer si-a lansat interesul in industria laptop-urilor imediat dupa cumpararea diviziei Mobile PC a companiei Texas Instruments in 1997.
Preţ

Lei  –  Lei

  • 150Lei
  • 2999Lei
Producător