Cum alegi cea mai bună friteuză
În bucătăria profesională sau cea de acasă, friteuza este unul dintre cele mai folosite echipamente. Acest tip de echipament ne ajută să obținem de fiecare dată rezultatele dorite, iar modelele nou apărute au un randament mai bun și un consum redus de ulei, pe lângă diferite dotări care conferă siguranță în utilizarea chiar și intensivă. Pe piață există însă o varietate impresionantă de modele de friteuze.
Puterea electrică a friteuzei ne indică rapiditatea cu care se va încălzi uleiul și, implicit, cât de repede se vor găti alimentele. Așadar, cu cât friteuza are o putere electrică mai mare, cu atât e mai bine. Și nu trebuie să ne facem griji în privința consumului, cu atât mai mult cu cât există friteuze prevăzute cu termostat.
Cea mai bună friteuză pe care o putem alege trebuie neapărat să fie prevăzută și cu un termostat ajustabil, astfel încât temperatura să poată fi controlată. Unele friteuze sunt prevăzute cu termostate care ajustează temperatura până la 110 sau 190°C, punctul de la care uleiul de calitate inferioară începe să scoată fum. În oferta Hendi sunt friteuze cu temperatura reglabilă până la 195°C.
Temporizatorul este o facilitate în plus pentru o friteuză de calitate. Acesta ne va avertiza care este momentul optim să scoatem alimentele din friteuză pentru a nu se arde.