INTEL

Intel Corporation este o companie americana, cea mai mare companie de semiconductoare din lume si cea care a inventat seria de procesoare x86, procesoare gasite in multe calculatoare personale de tip PC. Fondata in 1968 ca Integrated Electronics Corporation cu sediul in Santa Clara, California, SUA, Intel mai produce si asa-numite chipset-uri pentru placi de baza, placi de retea NIC, memorii flash, placi grafice si alte componente legate de comunicatii si computere. Fondata de pionierii semiconductoarelor Robert Noyce si Gordon Moore, Intel combina designul si capacitatea avansata a procesoarelor cu capabilitatea productiei de varf. Original cunoscuta ca prima in motoare si tehnologie, in anii 1990 Intel introduce campania "Intel Inside" si produce celebrele procesoare Pentium.

In momentul de fata (10 februarie 2020), cel mai performant procesor produs de Intel este Intel Core i9-9900KS, cu o frecventa de 4GHz si turbo de 5GHz, 8 nuclee si 16 fire de executie.

Insa, procesorul Ryzen 9 3950x produs de AMD depaseste flagship-ul i9 de la Intel.

Ryzen 9 3950x este, in momentul actual, cel mai performant procesor Desktop.


Intel a fost primul producator al memorilor de tip SRAM si DRAM, acestea reprezentand majoritatea afacerilor pana in anii 1980. Intel a creat primul microprocesor comercial in 1971, dar l-a produs numai pana la crearea calculatorului personal, care a devenit afacerea primara. In anii 1990 si mai tarziu Intel investeste foarte mult in noi microprocesoare si in industria PC-urilor, care se dezvolta rapid. In aceasta perioada Intel devine furnizorul principal de microprocesoare pentru PC-uri, si a fost cunoscuta pentru tacticile agresive in apararea pozitiei pe piata, astfel de exemplu s-a aliat cu compania Microsoft, si mai tarziu si cu Apple, pentru a controla industria IT (tehnologia informatiei).
Preţ

Lei  –  Lei

  • 199Lei
  • 2325Lei
Disponibilitate Stoc
Nucleu
Număr nuclee
Frecvență maximă
Tip Memorie
Memorie Maximă (GB)